Proses Pembaharuan Rumah Kampung Sebelum Raya

Ditulis oleh

Setiap daripada kita ni sudah pastinya menginginkan sebuah rumah yang cantik dan selesakan? Rumah yang cantik, selesa dan berseri-seri ini merupakan antara yang diimpikan oleh setiap penghuni rumah. Ini juga termasuk juga impian daripada Adam Izz Naufal yang telah melakukan sebuah proses pembaharuan rumah kampung beliau.

Proses yang dikongsikan ini sangatlah menakjubkan. Rupa rumah kampung tersebut telah berubah 360 darjah. Hasil tersebut telah dikongsikan didalam sebuah grup facebook yang dipanggil Kelab Deco Rumah.

Melalui perkongsian beliau juga didapati dalaman ruang rumah ini dilakukan pembaharuan secara besar-besaran. Hasil akhir rumah tersebut sangatlah cantik dan berubah daripada rupa yang asal. Ingin tengok hasilnya bagaimana? Jom kita tengok perkongsian daripada Adam Izz Naufal ini.

Proses Pembaharuan Rumah Kampung Yang Cantik Dan Siap Sebelum Tibanya Hari Raya

Rumah kampung
siap sebelum Raya..saya baru belajar buat rumah..Alhamdulillah berhasil

Proses Mecantikkan Rumah Kampung Yang Sedang Dilakukan

Proses ini baru sahaja hendak dijalankan untuk mencantikkan rumah kampung ini.

Pembaharuan Rumah Kampung

Pemasangan dinding kayu pada bahagian dalaman rumah.

Pembaharuan Rumah Kampung

Pembaharuan Rumah Kampung

Pembaharuan Rumah Kampung

Pembaharuan Rumah Kampung

Pembaharuan Rumah Kampung

Pembaharuan Rumah Kampung

Pembaharuan Rumah Kampung

Pembaharuan Rumah Kampung

Hasil Akhir Proses Pembaharuan Yang Dilakukan Ini

Inilah dia hasil pembaharuan rumah kampung yang dilakukan ini. Selepas berhempas-pulas melakukan projek ini, hasil yang dilakukan ini sangatlah cantik. Rupa pun dah tak macam rupa rumah kampung dah. Ia lebih kearah rumah dengan dekorasi dan rupa yang elegan.

Pembaharuan Rumah Kampung

Sumber : Adam Izz Naufal

Adakah perkongsian ini bermanfaat? Share dan love post ini supaya anda boleh jadikan rujukan projek dekorasi anda yang seterusnya. 
Diterbitkan pada
Januari 1, 2022
Dikemaskini pada
Januari 1, 2022

Sharing Ekslusif Kami

Ikuti sosial media Giler Deco & dapatkan idea dekorasi trendy serta tips-tips menarik untuk rumah impian anda.
Logo Giler Deco
© 2022 Giler Deco Hakcipta terpelihara
• Web Impian Sdn. Bhd. (920163-H)
Privasi PolisiTerma & Syarat
usermagnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram