Projek Hasilkan Bilik Playground Untuk Anak-Anak

Ditulis oleh

Apabila bercakap mengenai PKP ini, sudah pastinya ramai yang akan mengingatkan tentang waktu PKP diumunkan di Malaysia waktu pertama kali. Sewatu pkp ini banyak perkara boleh dikatakan tidak boleh dilakukan antaranya ialah membawa anak-anak keluar berjalan.

Anak-anak akan rasa terjejas sebab tidak dapat bermain diluar bersama-sama dengan rakannya dan terpaksa berkurung didalam bilik atau rumah. Hal ini mungkin membuatkan mereka rasa bosan dan puas.

Jadi, Azizi Anuar mempunyai solusi dengan melakukan projek bilik playground untuk anak tersayang. Beliau telah berkongsikan hasil bilik playground anaknya yang dilakukan olehnya. Dari bilik yang kosong terus nampak cantik.

Projek Menghasilkan Sebuah Bilik Playground Untuk Anak Tersayang Sewaktu PKP

Covid punya pasal anak2 pun tak boleh keluar bermain. Dari kena kompaun 2k lebih baik buat taman dalam bilik. Mak bapak pun boleh join. Nak join kat luar pulak rasa malu. Hehehe.

Keadaan Ruangan Bilik Anak Sebelum Projek Ini Dilakukan

Inilah dia dalaman bilik anaknya sebelum projek bilik ini dilakukan. Disebabkan negara masih lagi dalam fasa pkp, ia mendorong Azizi Anuar untuk melakukan projek bilik playground ini.

Bilik Playground

Proses dilakukan dengan melakukan doodle dan juga mengecat bahagian bilik anak ini.

Bilik Playground

Tempat ruangan kereta sedang dilakukan. Katanya nak ada litar macam ni. Layankan aje.

Bilik Playground

Hasil Akhir Projek Ubahsuai Bilik Playground Anak Ini

Alhamdulillah. Inilah dia hasil akhir yang dilakukan ini. Ini disertakan gambar sebelum dan selepas ubahsuai atau juga transformasi bilik yang dilakukan ini. Anak-anak pun suka jer tengok hasil yang dilakukan ini.

Bilik Playground

Bilik Playground

Bilik Playground

Berposing dulu di bahagian gelongsor jap. Happynya tengok muka dia tu. Jangan lupa ayah pun nak main juga nanti ni.

Sumber : Azizi Anuar

Adakah perkongsian ini bermanfaat? Share dan love post ini supaya anda boleh jadikan rujukan projek dekorasi anda yang seterusnya. 
Diterbitkan pada
Januari 20, 2022
Dikemaskini pada
Januari 20, 2022

Sharing Ekslusif Kami

Ikuti sosial media Giler Deco & dapatkan idea dekorasi trendy serta tips-tips menarik untuk rumah impian anda.
Logo Giler Deco
© 2022 Giler Deco Hakcipta terpelihara
• Web Impian Sdn. Bhd. (920163-H)
Privasi PolisiTerma & Syarat
usermagnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram